Välj en sida

För att du skall få ut maximalt av din träning och minska risken för skador så är stretchen en otroligt viktig del i din träning. En väl fungerande muskulatur betyder att det blir så mycket lättare med löpning och då slipper exempelvis ryggen att bli överbelastad för att du har för dålig rörlighet i benen. För vi har faktiskt helt fantastiska kroppar som i de flesta fall ser till att göra rörelsen vi talar om för kroppen att göra. Men är du för stel på det ena stället så kommer någon annan del av kroppen få ta smällen istället för att kroppen skall kunna göra den tänkta rörelsen.

Här kommer ett stretchprogram som kommer att hjälpa dig att bibehålla eller öka din rörlighet när du tränar. Känner du att du är stel någon annanstans så stretcha gärna det lite extra. Fråga oss gärna om du är osäker på något.

Tänk på att alltid försöka att slappna av i muskulaturen när du stretchar och andas med djupa andetag i lugn takt samtidigt som du försöker att öka på stretchen allt eftersom du slappnar av. Håll stretchen i ca 30 sekunder innan du sakta släpper av.

Ladda ner programmet i pdf format >>Stretch 1<<

Stretch 1

Hoppa till verktygsfältet